در حال بارگزاری ...
0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید :
دسته بندی
    بسته
    خبرخوان

    نوشته های وبلاگ  "2016"  از "آذر"

    0 تولید نانوسیلیکای مورد استفاده در صنایع توسط شرکت دانش بنیان داخلی
    نانوسیلیکا در صنایع رنگ به عنوان مات کننده و افزایش دهنده غلظت مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت لاستیک نانوسیلیکا می‌تواند جایگزین پرکننده شناخته شده دوده شود. این جایگزینی امکان تولید تایرهای سبز را فراهم می‌آورد که علاوه بر حذف مشکلات زیست محیطی دوده، مصرف انرژی جهت حرکت و میزان صدای ناشی از حرکت را کاهش می‌دهد. در سازه‌های بتنی و ترکیب سیمان وجود سیلیکا به عنوان ماده پوزولانی باعث ایجاد پیوندهای مناسب کووالانسی در ترکیب سیمان شده و مقاومت محیطی بتن نهایی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این استفاده از نانوسیلیکا در بتن باعث بهبود خواص سایشی و استحکام ترکیب در کنار کاهش نفوذپذیری و کاهش حجم خشک سیمان می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده، نانوسیلیکا می‌تواند در تولید کاتالیستت‌ها، نانوکامپوزیت‌های پلیمری، سرامیکی و فلزی، مواد عایق الکتریکی، بیوسنسورها، سرامیک‌های دندانی و ساینده‌های ویژه مورد استفاده قرار گیرد. حمیده کلاهدوزان، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فناوری‌های نوین فدک، به ارائه توضیحاتی در رابطه با محصول این شرکت پرداخت: «سیلیکای ناوساختار و نانوسیلیکا یکی از پرمصرف ترین نانومواد در بازار جهانی است.. این ماده بر اساس تغییر در ساختار و خصوصیات فیزیکی – شیمیایی خود می‌تواند کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف داشته باشد. این خصوصیات در کنار تجربه مجتمع فدک در زمینه تولید مواد شیمیایی پیشرفته باعث شد که این طرح به عنوان یکی از ایده‌های اصلی مجموعه مورد توجه قرار گیرد.» وی در رابطه با اهمیت تولید این محصول افزود: «شاید سیلیکای نانوساختار از معدود نانوموادی است که در حال حاضر به صورت صنعتی در بازار داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد وسیع آن در بازارهای متفاوت باعث ایجاد جاذبه‌های تجاری ویژه برای این طرح شده است. تولید این محصول داخلی علاوه بر دسترسی به دانش فنی و کارآفرینی، باعث ارتقای کیفیت محصول نهایی در بازارهای هدف و کاهش واردات محصول خارجی شده است.» کلاهدوزان در خصوص عملکرد متفاوت نانوسیلیکا در محصولات صنعتی مختلف گفت: «استفاده از نانوسیلیکا در تولید رنگ‌های اپوکسی باعث ایجاد خاصیت رئولوژیکی و افزایش پایداری نهایی رنگ می‌گردد. در صنعت پلاستیک و نانوکامپوزیت این محصول به عنوان تقویت کننده عمل کرده و باعث بهبود خواص مکانیکی محصول نهایی می‌گردد. در صنعت کشاورزی، این نانوماده به عنوان ریزمغذی تأمین سیلیسیم استفاده می‌شود.» به گفته کلاهدوزان در حال حاضر میزان تولید نانوسیلیکا در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن در سال است که در حوزه‌های تولید رنگ و پوشش، کشاورزی، نانوکامپوزیت و پلاستیک و سیمان و بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شرکت در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۹۴ موفق به دریافت تأییدیه‌ نانو مقیاس از ستاد توسعه‌ی فناوری نانو برای این محصول گردیده است.
    0 الهام از «رتیل آبی» برای تولید رنگ‌های صنعتی پایدار
    آنالیز میکروسکوپی بدن نوعی رتیل آبی نشان می‌دهد که وجود نانوساختارهای موجود در سطح این جاندار موجب بروز رنگ آبی در آن می‌شود. رنگ‌ها معمولاً به روش‌های مختلفی ایجاد می‌شوند، پیگمنت‌ها از جمله عوامل تشکیل رنگ هستند. اما گاهی وجود نانوساختارها در سطح می‌تواند با انعکاس نور، موجب تشکیل رنگ خاصی شود. محققان مؤسسه فناوری کارلسرو (KIT) با همکاری یک تیم تحقیقات بین‌المللی، موفق به الگوبرداری از این پدیده در رتیل شدند و در نهایت نانوساختاری ارائه کردند که می‌تواند رنگ مشخصی ایجاد کند؛ بدون این که این رنگ به زاویه دید بستگی داشته باشد. برخلاف پیگمنت‌ها، رنگ‌های ساختاری سمی نیستند و دوام بالایی دارند. در صنعت معمولاً از پیگمنت استفاده می‌شود که بعد از مدتی دچار رنگ‌پریدگی یا رنگارنگی می‌شود؛ بنابراین، دیدن یک رنگ به زاویه بیننده بستگی پیدا می‌کند. مثالی از این پدیده، CDها هستند که رنگارنگ دیده شده و با تغییر زاویه دید، رنگ دیده شده تغییر می‌کند. ساختارهای معمولی، به‌صورت رنگارنگی تولید رنگ می‌کنند. ساختارهای آمورف یا بی‌نظم تولید رنگ یکسان می‌کنند. این گروه تحقیقاتی با همکاری پژوهشگرانی از آمریکا و بلژیک دریافتند که رتیل آبی هر چند ساختارهای دوره‌ای روی موهای خود دارد، اما درخشش رنگارنگی ندارد. نتایج بررسی‌ها نشان داد که روی سطح موهای رتیل، ساختاری چندلایه‌ای شبیه به گل وجود دارد. این ساختارها با کمک شبیه‌سازی کامپیوتری مورد مطالعه قرار گرفت. محققان با شبیه‌سازی این ساختار، همان رنگ را با زاویه دید ۱۶۰ درجه‌ای ایجاد کردند. این بزرگترین زاویه دید در ساختاری سنتزی بوده که تاکنون ایجاد شده‌است. علاوه بر ساختارهای چندلایه و تقارن منطقی، در این رتیل یک ساختار سلسله مراتبی از میکرو به نانو وجود دارد که مانع از تغییر رنگ می‌شود و در نهایت مسئول تشکیل رنگ یکنواخت در رتیل آبی است. این گروه نشان دادند که با تنظیم ابعاد گل، می‌توان رنگ را کنترل کرد. این بدان معناست که از این روش می‌توان در صنعت استفاده کرد.
    0 بهره‌گیری از گرافن اکساید در تولید پیل‌های سوختی
    میزان مصرف جهانی انرژی الکتریکی در قرن اخیر به‌شدت افزایش ‌یافته و پیش‌بینی می‌شود که این افزایش در سال‌های آینده با سرعت بسیار بیشتری ادامه یابد. تأمین انرژی الکتریکی مستلزم استفاده از منابع انرژی فسیلی و تبدیل ماهیت آن‌ها در نیروگاه‌های عظیم حرارتی است. اما این منابع محدود در ۱۵۰ سال آینده به اتمام خواهند رسید. به علاوه، فرآوری سوخت‌های فسیلی به دلیل تولید گازهای گلخانه‌ای، تهدیدی جدی برای محیط‌ زیست و سلامتی انسان به شمار می‌رود. اخیراً، استفاده از پیل‌های سوختی متانول مستقیم (DMFC)، به دلایلی از جمله بازده تبدیل انرژی بالا و عدم ایجاد آلودگی‌های محیطی و صوتی، به‌عنوان روشی کارآمد برای تولید انرژی الکتریکی پیشنهاد شده است. دکتر علیرضا شریف از غشای تبادل پروتون به‌عنوان مهم‌ترین بخش یک پیل سوختی یاد کرد و افزود: «در حال حاضر غشای تجاری نفیون به‌عنوان رایج‌ترین غشای تبادل پروتون در پیل‌های سوختی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما گرانی نافیون و شدت بالای تراوش متانول از آن، مانع از تجاری شدن فناوری DMFC گردیده است. لذا در این تحقیق از یک پلیمر طبیعی و ارزان‌قیمت به‌عنوان فاز زمینه و از اکسید گرافن جهت بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی آن جهت سنتز یک غشای دارای رسانایی الکتریکی استفاده شد.» وی در ادامه ابراز امیدواری کرد با به‌کارگیری نتایج این تحقیق، علاوه بر حفظ و یا حتی ارتقای کیفیت تبادل پروتون در سامانه‌های پیل سوختی فعلی، قیمت نهایی آن‌ها کاهش یافته و توسعه‌ی تجاری و صنعتی فناوری DMFC تسهیل شود. شریف افزود: «اهمیت استفاده از نانوذرات در این تحقیق از دو جنبه قابل بررسی است. به لحاظ تأثیرات معمول و عمومی، نانوذرات گرافن اکسید موجب افزایش پایداری حرارتی و استحکام مکانیکی غشاهای کیتوسانی شدند. از جنبه‌ی اثرگذاری بر ویژگی‌های خاص غشاهای تبادل پروتون نیز، نانوذرات اصلاح شده با ایجاد مجراهای پیوسته ناشی از برهمکنش‌های اسیدی- بازی بین گروه‌های سولفونیک اسید و آمید، توسعه‌ی مکان‌های با مقاومت اندک در برابر پرش پروتون را تسهیل نموده‌اند. بدین ترتیب ظرفیت تبادل یونی، هدایت پروتونی و گزینش پذیری غشای کیتوسانی را بهبود بخشیدند.» در این طرح، ایده‌ی استفاده‌ی همزمان از نانوذرات گرافن اکسید سولفونه شده و کیتوسان سولفاته در بستر کیتوسان اولیه، به‌منظور بهبود هدایت پروتونی غشای کیتوسانی اولیه مطرح شده است. بنابراین، ابتدا نانوذرات گرافن اکسید از پودر گرافیت تهیه شده و سپس سولفونه شده‌اند. همچنین کیتوسان نیز سولفاته شده است. در مرحله‌ی بعد، غشاهای نانوکامپوزیتی، از طریق پخش کردن درصدهای مختلف گرافن اکسید سولفونه شده در بستر مخلوط کیتوسان اولیه و کیتوسان سولفاته سنتز شده‌اند. به‌منظور ارزیابی و بررسی خواص مختلف این غشای نانوکامپوزیتی از آزمون‌های XRD، AFM و FT-IR و همچنین روش‌های TGA، الکتروشیمیایی و IEC استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که استفاده از نانوذرات اصلاح‌شده به افزایش حدود هفت برابری در گزینش پذیری غشاهای نانوکامپوزیتی نسبت به غشاهای اولیه منجر شده است. همچنین غشای نانوکامپوزیتی از هدایت پروتونی پنج برابری در مقایسه با غشای معمولی برخوردار است. این تحقیقات حاصل تلاش‌های علیرضا شریف و مهدی عبدالهی- اعضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس- و مهندس عباس شیردست- دانش‌آموخته‌ی دوره‌ی کارشناسی ارشد این دانشگاه- است. نتایج این کار در مجله‌ی Journal of Power Sources (جلد ۳۰۶، سال ۲۰۱۶، صفحات ۵۴۱ تا ۵۵۱) به چاپ رسیده است.
    0 افزایش تقاضا برای محصولات پتروشیمی دو برابر سریعتر از رشد اقتصاد جهانی
    همزمان با روند بهبود فضای کسب و کار و نیز رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه تقاضا برای محصولات پتروشیمی رو به افزایش است. به گزارش خبرنگار نیپنا، ﻋﺒﺪﺍﻟﻮﻫﺎﺏ ﺍﻟﺴﻌﺪﻭﻥ، ﺩﺑﯿﺮ ﮐﻞ ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻭ ﭘﺘﺮﻭﺷﯿﻤﯽ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﺣﺎﺷﯿﻪ ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎﺭﺱ (GPCA)، به تازگی عنوان کرد: با وجود کندی آهنگ رشد اقتصادی در تعدادی از بازارهای کلیدی، پیش بینی می شود تقاضای جهانی برای محصولات پتروشیمی سالانه با نرخ 4-4.5 درصد رشد یابد. این رقم دو برابر سرعت رشد اقتصاد جهانی محسوب می شود. وی در گفتگو با موسسه ICIS افزود: با وجود افت تقاضا از سوی چین و چالش های بزرگ اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین که انتظار می رود میزان تقاضا را بسیار شدیدتحت تاثیر قرار دهد؛ برآورد می شود رقم رشد تقاضا برای محصولات پتروشیمی همچنان دو برابر متوسط جهانی تولید ناخالص داخلی (global GDP average) باقی بماند. بانک جهانی و صندوق بین المللی پول (IMF) به ترتیب رشد 2.4 و 3.1 درصدی را برای اقتصاد جهانی در سال 2016 میلادی پیش بینی کردند و معتقدند که این رقم در سال 2017 اندکی بهبود می یابد. بر اساس گزارش میان مدت بازار نفت که درسال 2016 از سوی آژانس بین المللی انرژی منتشر شد؛ برآورد می شود در بازه زمانی سال های 2015 تا 2021 تقاضا برای نفت خام از سوی پتروشیمی ها تا 2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد که به معنی رشد سالیانه سه درصد خواهد بود. بر اساس این گزارش، ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻭ ﭘﺘﺮﻭﺷﯿﻤﯽ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﺣﺎﺷﯿﻪ ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎﺭﺱ در تاریخ 27 تا 29 نوامبر سال 2016 نشست سالانه خود را در دبی امارات متحده عربی با موضوع "رقابت پذیری" (competitiveness) برگزار کرد. السعدون اظهار داشت: این همایش با حضور نزدیک به بیش از 2000 نماینده از نقاط مختلف جهان و با تمرکز بر نکات کلیدی و مورد نیاز شرکت های پتروشیمی برای حفظ قدرت رقابت پذی خود در سطح بین المللی برگزار شد. السعدون ادامه داد: صنعت ما روندی چرخه ای را دنبال می کند و وقتی که این چرخه در سراشیبی قرار گیرد؛ فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری های پرهزینه در بخش صنایع شیمیایی نظیر پروژه های پتروشیمی است. فعالان این صنعت در حال حاضر می توانند از پایین بودن هزینه های ساخت و ساز در کشورهای حاشیه خلیج فارس بهره ببرند. برای مثال می توان به قیمت فولاد اشاره کرد که به مراتب ارزن تر از گذشته است. از این رو فاکتورهایی نظیر تقاضا برای محصولات پتروشیمی و در اختیار بودن خوراک به ویژه در منطقه خاورمیانه بسیار اهمیت می یابند. صنعت پتروشیمی کشورهای حاشیه خلیج فارس عمدتا در بخش صادرات فعالیت دارد و 80 درصد از محصولات تولیدی خود را روانه بازارهای بین المللی می کند. اما این صنعت با چالش های مهمی نظیر ترافیک بنادر، مشکلات گمرکی، کمبود هزینه در بخش زیرساخت ها و توقف مذاکرات برای عقد قرارد تجارت آزاد با بلوک های اقتصادی بزرگی مانند اتحادیه اروپا روبروست. هیئت اجرایی ﺍﻧﺠﻤﻦ ﺗﻮﻟﯿﺪﮐﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻭ ﭘﺘﺮﻭﺷﯿﻤﯽ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﺣﺎﺷﯿﻪ ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎﺭﺱ تاکید کرد که پیگیری سیاست های بازار آزاد برای توسعه صنعت پتروشیمی منطقه اجتناب ناپذیر است. به ویژه آن که با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده، بازار با عدم ثبات روبرو خواهد بود. با این حال انتظار نمی رود جریان تبادل محصولات شیمیایی تاثیر چندانی بپذیرد. السعدون همچنین اعلام کرد که این انجمن از سیاست های بازار آزاد دفاع می کند. او تصریح کرد: معتقدیم که این موضوع به نفع همگان از جمله صادرکنندگان و خریداران است. چرا که با رفع موانع تجارت، قیمت تمام شده محصولات برای مشتریان نهایی نیز پایین تر خواهد بود. وی افزود: رفع موانع تجارت چه از نوع تجاری، چه از نوع فنی بسیار حائز اهمیت است و به نفع همگان خواهد بود. تاثیرات مثبت این سیاست در بلند مدت به مراتب محسوس تر خواهد بود.
    0 بهبود معاملات پلیمرها در بورس کالا
    افزایش حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا در کنار تضعیف داد و ستد در رینگ شیمیایی این بورس را می توان مهمترین رخدادهای هفته گذشته به شمار آورد که در کنار رشد قیمت ها محقق شد. به گزارش خبرنگار نیپنا، معاملات پلیمرها در بورس کالا طی هفته گذشته شرایط نسبتاً متعادلی داشت البته با افزایش حجم عرضه ، رشد تقاضا و بهبود حجم معاملات رو به رو بودیم. در هفته ای که گذشت حجم عرضه پلیمرها در بورس کالا با 13.4 درصد رشد رو به رو شد که در برابر این حجم از عرضه ها ، شاهد رشد 94 درصدی تقاضا بودیم که خود نشان دهنده رونق نسبی معاملات به شمار می رود. بر اساس این گزارش ، باید به این نکته نیز اشاره داشت که شارژ شدن سهمیه بهین یاب در کنار افزایش قیمت ها در بازار آزاد همچنین بهبود حجم عرضه ها خود باعث شد تا خریداران بیشتری برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود وارد رینگ معاملاتی شوند. در نهایت شاهد بودیم که در هفته گذشته حجم معامله پلیمرها با 38.4 درصد رشد رو به رو شد و معامله 57 هزار و 400 تن از انواع پلیمرها در بورس کالا به ثبت رسید که بالاترین حد در دو هفته اخیر محسوب می شود. افزایش قیمت دلار در بازار آزاد همچنین رشد محسوس قیمت های پایه در ماه های اخیر را نیز باید در روند عمومی معاملات تأثیرگذار محسوب کرد زیرا به رغم بالابودن حجم عرضه ها ، بخشی از خریداران باز هم تمایل چندانی به خرید نشان نمی دهند که زیرا پتانسیل رشد معاملات بیشتری در این بازار وجود داشته و دارد. البته در مقایسه با هفته های اخیر باید گفت که هرچند حجم عرضه ها در هفته گذشته به نسبت هفته پیش از آن افزایش یافته ولی باز هم عرضه های هفته های پیش از آن حتی تا ارقامی بیش از 82 هزار تن نیز به ثبت رسیده بود. با توجه به افزایش قیمت ها در بورس کالا به تبعیت از رشد قیمت های پایه در بازار آزاد نیز شاهد رشد قیمت ها هستیم ولی حجم معاملات چندانی به ثبت نرسیده که نشان دهنده رکودی شکننده در بازار است. در صورت ادامه رشد قیمت ها ممکن است عقب نشینی خریداران در بازار آزاد بیش از پیش خودنمایی کرده و رکود فعلی در روزهای سرد سال بیش از پیش خودنمایی کند. در صورت جدی تر شدن کاهش خرید در بازار آزاد ممکن است این افت تقاضا که نشان دهنده کاهش حجم تولید در صنایع پایین دستی است به بورس کالا نیز سرایت کند که سیگنالی خطرناک برای کاهش رشد اقتصادی به شمار خواهد رفت. این گزارش می افزاید: در معاملات محصولات شیمیایی نیز شاهد بودیم که حجم عرضه های هفتگی در این گروه کالایی نزدیک به 6 درصد کاهش یافت همچنین در همین زمان نیز حجم تقاضا با 8 درصد افت رو به رو شد. این در حالی بود که حجم معاملات در همین زمان با بیش از 17 درصد افت رو به رو شد که کمترین حد در 4 هفته اخیر به شمار می رود.
    0 آریاساسول، ناجی آهوی جبیر
    رئیس روابط عمومی پتروشیمی پلیمر آریاساسول، با اشاره به لزوم توجه به مسوولیت های اجتماعی در صنعت پتروشیمی، گفت: آریاساسول افتخار حمایت از آهوی جبیر و جلوگیری از انقراض این آهو را دارد که با حمایت های صورت گرفته هم اکنون تعداد این نژاد آهو به 40 راس رسید. به گزارش خبرنگار نیپنا، فرامرز پریزی در مراسم بازدید خبرنگاران از عسلویه، گفت: امروز باید در کنار اعداد و ارقام صنعت، به مسوولیت های اجتماعی نیز پرداخته شود و ببینیم صنعت پتروشیمی چه تاثیری بر منطقه و محیط زیست داشته است. وی با اشاره به اینکه آریاساسول، به عنوان یک شرکت پیشگام و پیشرو در حوزه مسوولیت های اجتماعی سعی کرده تا به وظایف خود عمل کند، گفت: در راستای کمک به بخش فرهنگی، مدرسه ای کاملا هوشمند در اخند عسلویه ساخته ایم که منحصر به فرد است. رئیس روابط عمومی پتروشیمی پلیمر آریاساسول با اشاره به طرح مطالعاتی خلیج نایبند که در دستور کار قرار دارد، گفت: آریاساسول یکی از پیشروترین شرکت ها در زمینه همکاری و همراهی با محیط زیست بوده و پیش از این نیز به حل مشکل کشند قرمز کمک کرده است. پریزی با بیان اینکه بر اینکه شرکت های پتروشیمی تولیدی باید به محیط زیست ایمن توجه جدی داشته باشند، اظهار کرد: فلرهای پتروشیمی آریاساسول به صورت آنلاین از سوی محیط زیست پایش می شود و تلاش شده است که آلاینده ها را کاهش دهیم. وی با تاکید بر این که ایمنی شرکت پلیمر آریاساسول سرآمد همه شرکت ها است، اظهار کرد: ما توانستیم در سال جاری لوح HSE را از سازمان پدافند غیرعامل به عنوان شرکت برتر گرفتیم. رئیس روابط عمومی پتروشیمی پلیمرآریاساسول همچنین با تاکید بر لزوم داشتن انبار مجهز در شرکت های پتروشیمی، به ویژگی های انبار پتروشیمی آریاساسول اشاره کرد و گفت: با داشتن انبار مناسب می توان تولید و فروش را مدیریت کرد. پریزی همچنین افزود: ظرفیت تولید پتروشیمی آریاساسول، یک میلیون و 600 هزار تن اتیلن در سال و حدود 90 هزار تن تولید محصولات جانبی است. وی با اشاره به این که آریاساسول، به نوعی نخستین سرمایه گذاری 50 – 50 درصدی مشارکت شرکت ایرانی و شرکت خارجی است، گفت: شرکت ساسول توانست در احداث 3 کارخانه همکاری داشته باشد و سپس جای خود را به شرکت ساتا داد. مدیر روابط عمومی پتروشیمی پلیمر آریاساسول تاکید کرد: این پتروشیمی امروز بدون حضور حتی یک کارشناس خارجی در حال تولید است. ما نیازمند پرداختن به حوزه کارشناس سالاری هستیم چرا که کارشناسان، زیرساخت های قوی برای کشور می سازند. به گزارش نیپنا، در راستای سیاست های اقتصادی برنامه سوم و با توجه به اظهار علاقه شرکت SASOL از آفریقای جنوبی، برای مشارکت در سرمایه گذاری در پروژه های طرح الفین نهم، در فروردین ماه سال 1381، تفاهم نامه ای بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ساسول آفریقای جنوبی (شعبه آلمان)، به امضاء رسید و بر مبنای آن واحد الفین و نیز دو واحد پلی اتیلن سبک و پلی اتیلن متوسط و سنگین، از شرکت پتروشیمی پارس منفک و به عنوان یک مجتمع مستقل برای اجرا به شرکت تازه تاسیس آریاساسول واگذار شد، به این امید که این شرکت بتواند بهترین و برترین تولیدکننده پلیمر در سطح منطقه خاورمیانه محسوب شود. لازم به توضیح است که در خصوص مشارکت با طرف های خارجی در طرح های پتروشیمی، ابتدا مذاکراتی از طرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی با شرکت انگلیسیBP انجام شد، ولی در اواخر سال 1380 به علت طولانی شدن مذاکرات، همکاری با شرکت مذکور لغو شد. متعاقبا شرکت ساسول آفریقای جنوبی شعبه آلمان آمادگی خود را جهت مشارکت در طرح الفین اعلام کرد و از بین طرح های مختلف طرح الفین نهم جهت مشارکت انتخاب شد و ظرف مدت یک سال مذاکرات به نتیجه رسید. در سال 1392 پس از اوج گیری تحریم ها، شرکت ساسول آفریقای جنوبی تصمیم به خروج از مشارکت و فروش سهام خود کرد. با توجه به موافقت شریک خارجی تغییر در ترکیب سهامداران رخ داد و شرکت پارس تامین مجد با خریداری سهام شریک خارجی به عنوان سهام دار جدید در زمره ذی نفعان سازمان قرار گرفت. هم اکنون هلدینگ خلیج فارس و ساتا، سهامداران شرکت آریاساسول هستند
    0 در دهه فجر امسال; دهکده گردشگری بوشهر و پارک ساحلی عسلویه افتتاح می شود
    مدیر عامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد، گفت: برای ساخت پارک ساحلی از فاینانس 4.5 میلیارد دلاری کانادایی استفاده شده است. به گزارش خبرنگار نیپنا، محمد صفاییان در حاشیه بازدید خبرنگاران ازعسلویه و دهکده گردشگری این منطقه اظهارکرد: ساخت دهکده گردشگری دریایی پازارگاد در عسلویه باید از 12 سال پیش صورت می گرفت چرا که در این منطقه شرایط کار و شرایط آب و هوایی سخت است. وی با تاکید براین که درشش ماه دوم سال هوا بسیار مطلوب است، اظهار کرد: می توان ارزهایی که از کشور خارج و در کشورهای همسایه خرج می شود را به سمت عسلویه و سایر مناطق محروم که جاذبه گردشگری زیباتری دارند، هدایت کرد که در این صورت علاوه بر خروج کمتر ارز از کشور، هم وضعیت استان بهبود بخشیده می شود و هم اشتغالزایی صورت می گیرد. مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد با اشاره به امکانات دهکده گردشگری دریایی پازارگاد ازجمله ویلاهای شناور در آب، گفت: از 80 رقم بازی در این دهکده، حداقل 20 نمونه در این دهکده، منحصر به فرد است. دهکده گردشگری در سال گذشته پذیرای 65 هزار گردشگر بوده است و این مرکز در شب عید زبانزد شده بود . صفاییان ادامه داد: درسال جاری نیز 60 درصد تغییرات خواهیم داشت؛ 3 ویلای شناور ساخته شده اند و آماده اند که آن ها را در دریا بیاندازیم؛ دبی نیز ویلاهای مشابهی دارد که ماه گذشته افتتاح شدند. وی همچنین با اشاره به ساخت ویلاهایی از جنس لوله GRP در ساحل، گفت: این لوله ها را که در صنعت گاز به کار می روند را تبدیل به خوابگاه کرده ایم؛ این اقدام، نو است و درحال ثبت آن در جهان هستیم چرا که تاکنون از این تجهیزات برای تفریح استفاده نمی شد. مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد با اشاره به احداث پلاژ در عسلویه، گفت: این پلاژ به شکل قلع و در متراژ 1000 متر در کنار دریا احداث شده است. در سال جاری حوضچه آرامش به متراژ 3 هزار متر در دهکده گزدشگری ایجاد کرده ایم و می توان از کروز و هز نوع کشتی گردشگری دلخواه گردشگران استفاده کرد. لنج تاریخی عسلویه، میزبان گردشگران می شود صفاییان با اشاره به این که نخستین لنجی که وارد عسلویه شده و 150 سال قدمت دارد را بازسازی کرده و تبدیل به کافی شاپ می شود، گفت: به دلیل موقعیت سواحل دهکده امکانات غواصی ایجاد شده است و ما به دنبال اشتغالزایی و کسب رضایت کارکنان و خانواده های صنعت پتروشیمی هستیم. وی با تاکید بر این که خانواده ها و کارکنان 15 سال است که با توجه به سختی کار و شرایط زندگی، دچار برخی مشکلات شده اند، گفت: سال گذشته 12 میلیارد تومان و در سال جاری 6 میلیارد تومان در دهکده گردشگری دریایی پازارگاد سرمایه گذاری شده و پیش بینی می شود که ظرف 4 سال سرمایه بازگردد البته رضایت کارکنان برای ما ارجح است. مدیرعامل شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد با اشاره به میزبانی رایگان 20 دوچرخه سوار تیم ملی از امروز، گفت: سال گذشته دهکده گردشگری میزبان 42 عروس و داماد از نخل تقی بودیم که کم بضاعت بودند، تلاش شد تا شب به یادماندنی ای برایشان بسازیم. در سال جاری نیز میزبان 2 گروه 50 نفره با شرایط مشابه هستیم که شام مهمان ما هستند. صفاییان با اشاره به امکان استفاده بومیان منطقه از دهکده گردشگری و درنظر گرفتن شرایط خاص برای استفاده مطلوب این خانواده ها، گفت: سال گذشته پذیرای 800 خانواده بومی بودیم و به 300 خانواده از شیرینو، کارت هدیه 200 هزار تومانی برای بهره مندی از امکانات گردشگری داده شده است. وی بر فراهم سازی شرایط بوم گردی در منطقه نیز تاکید کرد به گونه ای که گردشگران می توانند از غذاهای تهیه شده توسط بومیان لذت ببرند. دهکده گردشگری بوشهر با شرایط ویژه افتتاح می شود مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد با اشاره به دعوت استاندار از وی برای ساخت دهکده امید بوشهر، گفت: 35 هکتار برای این امر درنظر گرفته شده و به پازارگاد 30 ساله اجاره داده شده است. صفاییان با اشاره به بازدید آقای هاشمی رفسنجانی از این منطقه درهفته گذشته، گفت: امید بوشهر 2 حسن نسبت به دهکده گردشگری دریایی پازارگاد دارد؛ نخست اینکه ویلاهای ساحلی در کنار خور قرار دارند نه دریا بنابراین با خروش دریا مواجه نیستیم. همچنین ویلاهای شناور نیز به راحتی شناور می شوندو خطری آن ها را تهدید نمی کند. وی همچنین با اشاره به ساخت 9 ویلای شناور، گفت: 7 ویلا به دهکده امید بوشهر منتقل می شود و 2 ویلای شناور در دهکده گردشگری دریایی پازارگادباقی می ماند. مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد گفت: بر اساس یکی از طرح های ارائه شده، 200 ویلای چوبی روی عرشه ساخته می شود و راه دسترسی به ویلاها، استفاده از قایق خواهد بود. این امر نیازمند سرمایه گذاری بیش از 150 میلیاد تومان است؛ البته طرح دیگری نیز توسط شرکتی دیگر برای امید بوشهر ارائه شده است که نیاز به 30 ساخت پارک ساحلی با فاینانس کانادایی صفاییان با اشاره به ساخت پارک ساحلی گفت: برای ساخت این پارک از 4.5 میلیارد دلار فاینانس کانادایی استفاده می کنیم. هم اکنون نیز 100 تقاضا برای کار در دهکده گردشگری داریم که باید سنجیده شود. درصورتی که صندوق کارآفرینی امید تهران نیز افراد را برای اشتغال معرفی کند به آن ها 100 میلیون تومان وام تعلق می گیرد. تلاش برای ارتقای سطح فرهنگی منطقه وی درمورد کارهای صورت گرفته در حوزه مسوولیت اجتماعی نیز گفت: سال گذشته 3 مدرسه ساختیم، در سالجاری کلنگ ساخت 5 مدرسه زده می شود. در منطقه جم، مهد کودک و دو مدرسه جدید متوسطه در نظر گرفته ایم، یک مدرسه احداث شده نیز توسط آریاساسول تحویل داده شده است. یک مدرسه و 2 خانه بهداشت را در تابستان در منطقه زلزله زده بوشهر، تحویل داده ایم. وی افزود: 2 میلیارد تومان نیز برای ایجاد فضای سبز درنظر گرفته شده است. مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد با اشاره به لزوم توجه به افراد بومی نیز گفت: با اهل تسنن و بومیان منطقه در امور اجتماعی مشارکت بسیاری داشته ایم، بطوریکه در سال جاری مراسم هفته وحدت را با حضور 370 روحانی سنی و شیعه برگزار کردیم. کمیته بحران منطقه آماده باش است مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد با اشاره به سمت خود به عنوان دبیر شورای راهبردی، درمورد شرایط ایمنی و HSE نیز گفت: به طور مرتب هر 14 روز کمیته بحران جلسه تشکیل می دهد؛ قوی ترین تجهیزات را در منطقه برای روبرویی با بحران داریم؛ وجود ماشین آتش نشانی با قدرت پرتاب 135 متری آب در عسلویه موجود است به گونه ای که 3 استان همجوار هنوز این ماشین را تهیه نکرده اند. همچنین درصدد خرید خودروهای سنگین به ارزش 10 میلیارد تومان هستیم.
    0 محدودیتی برای صادرات محصولات پتروشیمی وجود ندارد
    کشیک ارشد بندر پتروشیمی پارس درباره مقاصد صادراتی محصولات این بندر، گفت: عمده مقاصد امارات، هند و عراق است اما محدودیتی برای صادرات به کشورهای دیگرنداریم. به گزارش نیپنا؛ صادق حاجی‌پور در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع‌ها و طرح‌های شرکت ملی پتروشیمی با بیان این‌که در بندر پتروشیمی پارس ۱۵ پست اسکله برای صادرات محصولات پتروشیمی وجود دارد، توضیح داد: این ۱۵ پست به سه قسمت صادرات گاز، صادرات میعانات و اسکله‌های فله تقسیم می‌شود. وی افزود: در حال حاضر از آنجایی که محصولات پایین‌دستی شرکت‌های پتروشیمی به سرویس نیامده‌اند فعلا اسکله‌های فله خالی هستند. کشیک ارشد بندر پتروشیمی پارس با اشاره به اسکله‌هایی که مربوط به میعانات است، اظهار کرد: همه محصولات پتروشیمی برزویه روی اسکله‌های چهار و پنج متمرکز است. حاجی‌پور با تاکید بر این‌که کشتی‌هایی با ظرفیت ۷۰ تا ۷۰ هزار تن در این بندر بارگیری می‌کنند، تصریح کرد: سال گذشته رکورد صادرات را زدیم، اما میزان صادرات امسال هنوز مشخص نیست، زیرا میزان صادرات ماه به ماه متفاوت است. وی با بیان این‌که ظرفیت بندر پنج میلیون تن فله و کانتینری و ۳۰ میلیون تن میعانات گازی در سال است، در مورد عمده محصولاتی که صادر می‌شود، توضیح داد: برخی محصولات مانند اوره مشتری ثابت دارند. اوره در اسکله ۱۳ این بندر توسط نوار نقاله صادر می‌شود. البته ممکن است چند روز در ماه خالی باشد اما از آنجایی که اوره کود شیمیایی است همواره بارگیری می‌شود. محصول دیگر LPG است که از آنجایی که ۴۰ درصد آن بوتان و ۶۰ درصد آن پروپان است در فصل سرد مشتری بیشتری دارد. کشیک ارشد بندر پتروشیمی پارس در مورد این‌که کدام کشورها مقصد محصولات این بندر هستند، گفت: عمده مقاصد امارات، هند و عراق است اما ما محدودیتی برای صادرات نداریم مگر این‌که به دلیل تحریم‌ها نتوانیم صادر کنیم. در حال حاضر هفته‌ای یک تا دو کشتی ۴۰ هزار تنی LPG از این بندر به سه کشور امارات، هند و عراق صادر می‌شود. حاجی‌پور در ادامه در مورد میعانات گازی توضیح داد: میعانات گازی در عسلویه وسط دریا بارگیری می‌شود و از آنجایی که توناژ آن بالا است کشتی‌های بالای ۷۰ هزار تن آنها را بارگیری می‌کنند. از ابتدا در طراحی این کشتی‌ها بارگیری در وسط دریا دیده شده است. وی ادامه داد: محصولات مایع در این بندر عبارتند از برزن، پارازایلین، رافینت و غیره که متعلق به شرکت برزویه است متانول که متعلق به پتروشیمی زاگرس است، EG و MEG متعلق به شرکت فرساشیمی و مروارید، بوتادین متعلق به پتروشیمی جم و غیره می‌شود
    0 جامعه قالبسازان به عضویت ISTMA درآمد
    در دسامبر سال 2016 ایران به طور رسمی به عضویت ISTMA انجمن جهانی سازندگان تجهیزات و ماشین کاران درآمد. جامعه قالبسازان ایران، مستقر در تهران جدید ترین عضو این انجمن است. جهت کسب اطلاعات بیشتر سایت http://yon.ir/F6UC را ببینید. بسپار برای دست درکاران جامعه قالبسازان آرزوی موفقیت های روزافزون دارد.
    0 در مسیر برگزاری کنفرانس فناوری های نوین در بسته بندی های پلیمری، کارگروه بسته بندی های پلیمری مواد و فرآورده ها پروتئینی تشکیل جلسه داد
    نخستین جلسه کارگروه بسته بندی های پلیمری مواد و فرآورده ها پروتئینی، در محل دبیرخانه دائمی کنفرانس فناوری های نوین در بسته بندی های پلیمری با حضور نمایندگان سازمانها و انجمن های مرتبط و مسئولین کنفرانس برگزار و پیشنهاداتی برای سخنرانی های کنفرانس مطرح شد. حاضرین در جلسه عبارت بودند از: · آقای دکتر حسین نازک دست، دانشگاه امیرکبیر(ریاست شورای علمی) · آقای دکتر فرحمند صالح زاده، سازمان دامپزشکی · آقای دکتر میلاد مهران پور، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، (دبیر کنفرانس) · آقای مهندس هادی قربانی، سازمان شیلات · آقای دکتر علی هدایتی، شرکت ادونسد پلیمر · خانم مهندس جهانگیری، پژوهشگاه استاندارد · آقای دکتر سعید رسولی، انجمن صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور · آقای مهندس حمید امیری، شرکت پلیمر پیشرفته دانا(دبیراجرایی کنفرانس) · آقای کامران دارائی، همایشیاران، مجری کنفرانس در این جلسه دکتر نازکدست با ارائه دلائل و اهداف برگزاری کنفرانس، و هدف از تشکیل کارگروه های تخصصی در این کنفرانس، از نمایندگان درخواست کرد تا نظرات و دیدگاه ها خود در خصوص نیازمندیهای صنعت بسته بندی های پلیمری در مواد و فرآوردهای پروتئینی را ارائه کنند. آقای دکتر صالح زاده ضمن ارائه دیدگاه ها و سیاست های سازمان دامپزشکی در خصوص بسته بندی مواد و فرآورده های پروتئینی،گفت: سازمان دامپزشکی کشور در نظر دارد طی سالهای آتی محدودیت های دستوری در خصوص زمان ماندگاری مندرج روی محصولات را برداشته و مسئولیت زمان ماندگاری درج شده را به تولید کنندگان این محصولات واگذار کند. در این صورت تولید کنندگان قادر خواهند بود محصولات تولید شده خود را بر اساس درخواست بازار مصرف در بسته بندی های دارای ماندگاری بیشتر بسته بندی و به بازار عرضه کنند. وی تاکید کرد که مشکلات و شرایط مواد اولیه قبل از بسته بندی از قبیل بارمیکروبی تاثیر مهمی بر کیفیت و ماندگاری مواد بسته بندی شده داشته و میبایست مورد توجه قرار گیرد. خانم مهندس جهانگیری نیز موضوع مهاجرت از بسته بندی به محصولات و بالعکس را مساله مهمی عنوان کرد که استانداردهای آن تدوین شده و لازم الاجرا است. وی همچنین در خصوص ظروف بسته بندی گیاهی و یا تخریب پذیر که هم اکنون درحال استفاده هستند، گفت: استانداردهای موجود رعایت نشده و ظروف مورد استفاده در بازار از دیدگاه استاندارد مشکل دارند. وی پیشنهاد کرد در خصوص ظروف گیاهی از تجارب آقای دکتر ارومیه ای، عضو شورای علمی کنفرانس که دارای تخصص و تبحر لازم هستند استفاده شود. مهندس جهانگیری اشاره کرد که در حوزه بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی استانداردهای لازم تدوین نشده است و نیاز است که در این خصوص اقدام لازم صورت پذیرد. پیشنهاد شد که با توجه به حضور شرکت های اروپایی در کنفرانس، کارگروه تدوین استاندارد بسته بندی های پلیمری مواد و فرآورده های گوشتی با همکاری کارشناسان پژوهشگاه استاندارد و متخصصین حاضر در کنفرانس شروع به کار کند. مهندس قربانی با اشاره به رشد صنایع فرآوری و بسته بندی آبزیان در کشور طی سالهای اخیر، موضوع بسته بندی مواد و فرآورده های آبزیان را امری مهم دانسته و به موارد زیر اشاره کرد: · در حال حاضر 445 واحد فعال در حوزه صنایع تبدیلی آبزیان در کشور مشغول بکار هستند. · تنوع در نوع و شکل بسته بندی نداریم. · سیاست های شیلات تولید کنسرو در قوطی نیست. · نیاز به کنسروهای پاکتی با توجه هزینه های تولید پاینتر، قابلیت حمل و نقل بهتر، رنگ و تنوع بیشتر کاملا محسوس است. · درحال حاضر فناوری های نوین در بسته بندی ماهی تازه و منجمد هم مورد نیاز است. · سازمان شیلات آمادگی همکاری در امر اطلاع رسانی داخلی به صنایع مرتبط را اعلام کرد. دکتر رسولی با اشاره به وضعیت فعلی بسته بندی در صنایع تولید و بسته بندی مواد پروتئینی، بیان کرد که صنایع امکان استفاده از بسته بندی های نوین پلیمری را داشته و دارند و مشکل تنها نبود فرهنگ استفاده از مواد غذائی دارای ماندگاری در بین اقشار کشور است که میبایست با فرهنگ سازی بهبود یابد. ضمنا میبایست در برخورد با سه موضوع کیفیت، ماندگاری، تخریب میکروبی مواد پروتئینی و خوراکی تفاوت قائل بشویم. در ضمن وی ارائه کارگاه های تخصصی در گروه های مختلف صنایع غذائی را توصیه کردند. در این جلسه همچنین پیشنهادهای زیر جهت بررسی و اقدام مطرح شد: · ارائه سخنرانی با موضوع "تبیین سیاستهای آتی سازمان دامپزشکی در خصوص بسته بندیهای مواد و فرآوردهای پروتئینی" با نگرش بازار داخلی(مازاد تولید)، ضایعات و صادرات · پیشنهاد "تشکیل کارگروه تدوین استاندارد بسته بندی های پلیمری" · ارائه سخنرانی با موضوع "معرفی بسته بندیهای نوین پلیمری آبزیان" · ارائه سخنرانی توسط پژوهشگاه استاندارد در خصوص "وضعیت فعلی استاندارد های موجود در خصوص بسته بندی های پلیمری و کمبودها" · ارائه سخنرانی در خصوص لزوم طراحی ظاهری جذابتر برای بسته بندی ها · ارائه سخنرانی در خصوص ارتباط نوع بسته بندی با بازارهای هدف
    خانه
    دسته ها
    جستجو
    0 سبد
    پروفایل
    بیشتر
    تماس
    دسته بندی ها
    مواد شیمیایی
    آرایشی,بهداشتی وسلامت
    خاک، کود و آفت کش
    ابزار و تجهیزات صنعتی
    رنگ، رزین و ساختمان
    تجهیزات آزمایشگاهی
    بازگشت به بالا